AZAMİ SÜRE SONU SINAVLARI

11 Şub

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2017-2018 eğitim öğretim yılı sonu itibari ile azami öğrenim süresi dolan Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine 2547 sayılı kanunun 44/c maddesince 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir. Yapılan ek sınavlar sonucunda 3 (üç) dönem hakkı elde eden öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim güz yarıyılı sonu itibariyle dönem hakları sona ermiştir.

Dönem hakkı sona eren öğrencilerimize, 2547 sayılı kanunun 44/c maddesince 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz dönemi sonunda 2 (iki) ek sınav hakkı daha verilmiştir. Verilen sınav haklarında Üniversitemiz Lisans ve Ön lisans Programlarında Azami Süre Sonu ve Ek Süre Sınavları Uygulama Esaslarında belirtilen; 1. Ek sınav ve 2. Ek sınav başvurma ve uygulama şekillerine ilişkin hükümler geçerlidir. Yukarıdaki açıklamalar neticesinde 3 (üç) dönem hakkı sona eren ancak hala mezun olmayan öğrencilere; (4 (dört) dönem hakkı verilenlere de aynı işlem uygulanacaktır.)

• 24-28 Şubat 2020 tarihleri arasında başaramadıkları dersler için 2 (iki) sınav hakkı,
  • Yapılacak sınavlar sonunda başarısız ders sayısını 1 (bir) derse düşürene "sınırsız sınav hakkı" vardır,
  • Verilen sınav hakları sonucu 1'den fazla başarısız dersi bulunanların kayıtları silinecektir.
Azami Süre Sonu ve Ek Süre Sınavları Uygulama Esasları için TIKLAYINIZ